CUM POTI RECUNOASTE INSUFICIENTA RENALA
Atunci cānd rinichii nu-si mai pot īndeplini functiile, cea exocrina si cea endocrina, ne confruntam cu insuficienta renala.
Este important sa retii ca exista afectiuni congenitale, care duc la insuficienta renala si care trebuie diagnosticate īn primii ani de viata, si altele, care se cāstiga īn perioada adulta si se trateaza.
Printre simptomele acestei boli se numara astenia, pierderea puterii fizice, lipsa poftei de māncare, scaderea capacitatii de munca, irascibilitatea, nervozitatea, greturile si varsaturile. Culoarea palida este un alt semn de īngrijorare.
Controlul medical este obligatoriu, iar diagnosticul de insuficienta renala se va pune daca creatinina din sānge are valori mai ridicate decāt cele normale.
Pentru a preveni pierdera functiei rinichilor, este necesar sa efectuezi examene de rutina.
ScienceLine.ro - iulie 2007
Alte articole
Oamenii de stiinta din Rusia au inventat, in premiera in lume, un sistem de detectare timpurie a cheagurilor de sange
Examenele apar in permanenta in viata fiecaruia. Chiar daca principalul lucru asupra caruia va concentrati este īnvatatul, nu trebuie sa uitati ca puteti da randament numai daca sunteti odihniti si va hraniti corespunzator.
Majoritatea celulelor din organismul nostru au cili care ajuta la indeplinirea diferitelor functii de la digestie la auz. Nicio articulatie nu este uscata, toate au mucoase si cili (perisori microscopici).
Din luna iunie si pāna acum, doar 28 de cazuri de meningita virala au fost confirmate de examenul de laborator. La Institutul Cantacuzino, 239 de probe biologice asteapta rezultatele analizelor. Potivit Ministerului Sanatatii Publice, judetul Prahova si Bucurestiul īnregistreaza cele mai multe suspiciuni de boala, copiii si tinerii peste 30 de ani fiind īn continuare grupa cea mai afectata.
Rezultatele unui studiu american, condus de cercetatorul romān Magdalena Pasarica, au dezvaluit faptul ca obezitatea la adulti poate fi provocata si de un virus comun. Adenovirus-36 (Ad-36) provoaca transformarea celulelor susa īn celule adipoase, stocānd grasimea si ducānd la obezitate