ETAPELE OPERATIEI DE SEPARARE A SURORILOR SIAMEZE

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

ETAPELE OPERATIEI DE SEPARARE A SURORILOR SIAMEZE

OPERATIA IN CAZUL SURORILOR SIAMEZEDr. Nathan Levitan, seful Departamentului de Chirurgie al Spitalului Universitar Rainbow, a explicat pentru Libertatea care vor fi etapele chirurgicale ale separarii unor siameze.


'Pasul 1 implica definirea anatomiei fetelor mai clar.
Pasul 2: se va crea ceea ce numim "circulatia colaterala". Asta inseamna ca vasele de sange care aduc sangele la si de la creier trebuie sa fie separate.
Pasul 3 implica dezvoltarea tesutului de la fiecare geamana, tesut care trebuie sa acopere deschizatura craniana care va fi creata dupa operatie.
Pasul 4 este separarea propriu-zisa si va implica 20 - 30 de chirurgi.
Pasul 5 consta in transplantul unui rinichi Anastasiei.
'


Operatia poate dura chiar si patru zile


In toata lumea au fost operate numai 30 de cazuri asemanatoare siamezelor romance. O separare de creiere costa in jur de 4 milioane dolari si poate dura 4 zile.


Pasul 1.
Siamezii sunt anesteziati, iar o vena este luata de la piciorul unui geaman pentru a se crea o grefa necesara operatiei de bypass.


Pasul 2.
Scalpul se deschide de la frunte spre ceafa. Se taie un os gros unde craniile sunt sudate si care incetineste procedura.

In schita sunt siamezele iraniene Ladan si Laleh Bijani, de 29 de ani. In 2003 s-a incercat separarea creierelor intr-un spital din Singapore. Dupa 53 de ore de interventie chirurgicala, tinerele au murit pe masa de operatie


Pasul 3.
Se creeaza o noua vena de sange. Neurochirurgii folosesc vena de la picior pentru a crea un bypass care va permite ca sangele sa dreneze ambele creiere, iar oasele sa fie despartite.


Pasul 4.
Reconstructia: Grefele de muschi si piele sunt folosite pentru a reconstrui tesuturi moi. Siamezii au 50% sanse de supravietuire.


Dupa operatie, trebuie supuse unui tratament psihologic, in caz contrar risca sa aiba tulburari de comportament.

ScienceLine.ro - mai 2007

Alte articole

NEXAVAR, PRIMUL MEDICAMENT CARE POATE TRATA CANCERUL HEPATIC
Primul medicament care poate trata cancerul hepatic, numit Nexavar, a fost lansat si in Romania, dupa ce in urma cu trei saptamani a fost aprobat de Comisia Europeana, iar acum cateva zile a fost autorizat in SUA.
ZAHARUL ATACA TENUL
Intr-un nou studiu, prezentat de doctorul Nicholas Perricone pe Discovery Health, se precizeaza ca o crestere rapida a cantitatii de zahar din sange se poate asocia cu colagenul, conducand la o piele aspra si inflexibila.
ULEIUL DE PESTE, BUN IN TRATAREA DEPRESIEI
La aceasta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori de la Spitalul Universitar Haukeland, Norvegia
SAREA IODATA POATE FAVORIZA CANCERUL
Asa cum arata studiile de specialitate administrarea iodului in exces poate aduce deservicii organismului
O SUTA DE NOI GENE RESPONSABILE DE PRODUCEREA CANCERULUI, DESCOPERITE IN SUA
O suta de noi gene responsabile de producerea cancerului au fost descoperite de o echipa de cercetatori in cadrul celui mai amplu proiect international pe aceasta tema, realizat in Statele Unite


  • Ecologistul Pinguin
  • cui
  • Dragonul din Brno
  • foc????
  • Sagittarius
  • caine rau
  • va iubim
  • Ciocanitoare
  • Izvorul Iadului - Japonia
  • Cinque Terre