NUCILE SI CANCERUL LA SAN
Cercetatorii americani de la Scoala de medicina a Universitatii Marshall au publicat un studiu potrivit caruia consumul regulat de nuci poate preveni aparitia cancerului la sân, dar si a maladiilor cardiace.
Efectele benefice ale consumului de nuci este datorat continutului mare de acizi grasi omega-3, antioxidanti si fitosteroli continuti de nuci.
De asemenea s-a aratat ca nucile consumate la sfârsitul mesei reduc efectele negative ale mâncarilor grase asupra arterelor.
Cel mai mare risc în dezvoltarea cancerului la sân îl are vârsta - 80% dintre cazurile de cancer la sân apar la femei cu vârsta peste 50 de ani, de aceea controalele regulate sunt foarte importante.
Adoptarea unui stil de viata sanatos, cum ar fi pastrarea unei greutati corporale adecvate, limitarea consumului de alcool si practicarea regulata a exercitiilor fizice contribuie, de asemenea, la reducerea riscurilor de aparitie a cancerului.
ScienceLine.ro - aprilie 2009
Alte articole
O echipa de chirurgi din Vancouver care opera un pacient a avut parte de o surpriza de proportii când, în urma sectionarii unei artere, sângele care a început sa curga avea culoarea... verde închis.
Testarea aerului expirat din plamini cu un aparat dotat cu senzori poate detecta cancerul pulmonar.
Rosu sau galben, pepenele constituie un veritabil aliment-tratament. Contine 90% apa si zaharuri naturale si, contrar zvonurilor, acest fruct nu ingrasa. Bogat in enzime, pepenele are efecte terapeutice si este indicat persoanelor cu boli renale si urinare.
Un nou medicament de combatere a virusului HIV va fi lansat in SUA in aproximativ doua saptamani. Medicamentul, denumit Isentress si produs de Merck, a fost aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) in urma testarii, timp de 24 de saptamani, a 700 de pacienti.
Primul contraceptiv, prin injectare, pentru sexul masculin este gata pentru a fi testat de barbatii din Sydney, Australia.