PESTERA SFANTULUI ANDREI
Sfantul Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Romaniei, este sarbatorit la data de 30 noiembrie in toata lumea. Sf. Andrei a trait, alaturi de ucenicii sai, mare parte a vietii intr-o pestera din judetul Constanta, loc ce este considerat acum o adevarata Mecca a credinciosilor romani.
`Pestera Sfantului Andrei`, situata la 4 km de localitatea Ion Corvin, pe sos. Constanta - Ostrov, e considerata primul lacas de cult de pe teritoriul tarii noastre.
In apropierea sa se gasesc cele 9 izvoare unde, conform traditiei, Sfantul Apostol Andrei a botezat primii crestini de pe teritoriul tarii noastre, in secolul I dupa Iisus Hristos.
Sfantul Apostol Andrei a avut un sfarsit de mucenic, fiind ucis prin rastignirea pe cruce, cu capul in jos, in Patras, langa Corint. Crucea pe care fost rastignit a avut o forma mai aparte, in X, si de aceea i-a ramas numele de 'Crucea Sfantului Andrei'.
Traditia spune ca imediat dupa moartea lui s-a iscat o furtuna din senin, iar trasnetul i-a orbit pe toti cei de fata. De atunci, semnul crucii in forma de X a devenit simbol al atragerii atentiei fata de pericolele iminente si de prevenire a accidentelor.
ScienceLIne.ro - Noiembrie 2007
Alte articole
Destinatiile montane sunt fara doar si poate cele care atrag atentia turistilor in cele mai multe cazuri. Iar cel mai spectaculos loc nu poate fi decat Parcul National elvetian.
Arheologii israelieni au descoperit, la Ierusalim, un tunel cu o lungime de aproximativ 70 de metri, datand din epoca lui Iisus, pe unde locuitorii orasului sfant au fugit in timpul asediului romanilor, in anul 70 d.H.
Arhipelagul Svalbard este cea mai nordica parte a Regatului Norvegiei, are o suprafata de 62.000 de kilometri patrati si 2.400 de locuitori. Potrivit unui acord din 1920, cetateni din toate cele 48 de state semnatare ale documentului, printre care si Romania, au dreptul de a se stabili aici si au acces egal la resursele din zona.
Arheologii marini au gasit, �n ad�ncuri, urme ale vechii cetati Callatis, dar si epava unei nave antice, care transporta marmura, din insulele grecesti.
In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc .Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant.