REGULI DE PREVENIRE A TOXIINFECTIILOR ALIMENTARE TRANSMISE DE MINISTERUL SANATATII
Ministerul Sanatatii Publice recomanda populatiei respectarea regulilor de baza ale unui comportament de prevenire a îmbolnavirilor prin toxiinfectii alimentare sau alte boli cu transmitere digestiva, ca urmare a cazurilor înregistrate din aceasta cauza, în special în focare familiale.
Potrivit unui comunicat de presa, Ministerul Sanatatii atentioneaza cetatenii:
- sa evite prepararea alimentelor cu mai mult de 2-3 ore înaintea consumului, în cazul în care nu se pot asigura conditiile de temperatura necesare pastrarii alimentelor preparate
- asigurarea pastrarii alimentelor la temperaturi de 4 - 80 C, în cazul produselor ce vor fi consumate la mai mult de trei ore de la preparare.
- alimentele pregatite pentru sugari trebuie consumate de catre acestia imediat dupa prepararea lor, fara a fi reîncalzite sau pastrate la frigider.
În ceea ce priveste alimentele gatite, Ministerul Sanatatii recomanda asigurarea unei temperaturi de preparare de peste 700 C precum si evitarea contactului între alimentele nepreparate si cele preparate.
Alte recomandari:
- spalarea legumelor si fructelor înainte de a fi consumate
- evitarea consumarii alimentelor vândute pe strada, precum înghetata, prajiturile, produsele de patiserie, micii
- fierberea laptelui, în cazul în care acesta nu este pasteurizat.
ScienceLIne.ro - iunie 2007
Alte articole
Cercetatorii britanici au confirmat ca o substanta activa utilizata in tratamentul impotriva bolii Alzheimer inhiba dezvoltarea celulelor canceroase dupa operatiile de cancer la san.
Persoanele care beau cantitati moderate de alcool, care fac sport, care renunta la fumat si care mananca zilnic cinci portii de fructe si legume traiesc cu 14 ani mai mult decat cele care nu au aceste obiceiuri
Silgard, vaccinul recombinant tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV) ce dezvolta cancerul de col uterin, singurul produs de acest tip din lume, este disponibil oficial, de azi, in Romania, el fiind recomandat in egala masura si barbatilor, deoarece infectia se transmite sexual.
Myocardial Infarction Genetics Consortium (Consortiul pentru cercetari genetice asupra infarctului miocardic), prin cinci echipe de cercetatori din diverse colturi ale lumii, au identificat mai multe variatii genetice care predispun la producerea infarctului in cadrul unul studiu la care au participat 26.000 de persoane din 10 tari.
Tumorile canceroase sunt stimulate de consumul de alcool sa se dezvolte deoarece acesta permite dezvoltarea de noi vase de sânge care hranesc tumora si o ajuta sa evolueze, într-un proces numit angiogeneza