TELEFONUL MOBIL AFECTEAZA MEMORIA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

TELEFONUL MOBIL AFECTEAZA MEMORIA

Nu va puteti aminti cum era viata īnainte de aparitia telefoanelor mobile? Sunt sanse foarte mari sa nu va amintiti nici numarul propriului telefon fix si nici zilele de nastere ale rudelor si prietenilor. Potrivit unui nou sondaj, explozia īnregistrata pe piata telefoanelor mobile si a dispozitivelor portabile care stocheaza informatii personale a creat o generatie incapabila de memorarea celor mai simple lucruri.


TELEFONUL MOBIL AFECTEAZA MEMORIAPeste 25% dintre cei chestionati nu au putut spune cu exactitate care este numarul telefonului fix din propria casa, īn timp ce aproximativ 65% n-au fost īn stare sa-si aminteasca cel putin patru zile de nastere ale unor prieteni sau rude. Sondajul - realizat de Trinity College din Dublin - a mai relevat ca la capitolul memorie, atunci cānd vine vorba de lucruri simple, tinerii stau mai prost decāt batrānii.


Cei cu vārste sub 30 de ani si-au amintit mai putine zile de nastere decāt cei trecuti de 50 de ani. Peste 65% dintre subiectii sondajului au precizat ca se bazeaza pe telefoanele mobile sau pe alte dispozitive electronice de stocare pentru memorarea datelor cheie.


ScienceLine.ro - iulie 2007

Alte articole

APENDICELE POATE FI UTIL ORGANISMULUI
Contrazicand informatia ca apendicele este un organ inutil, care poate fi īndepartat fara probleme, cercetatorii de la Universitatea Medicala Duke, din Statele Unite ale Americii au descoperit faptul ca apendicele poate fi util organismului.
VACCIN TETRAVALENT PENTRU IMUNIZAREA COPIILOR
Ministerului Sanatatii din Romania va completa, incepand cu luna octombrie, programul national de vaccinare cu un vaccin de ultima generatie. Noul vaccin, tetravalent, le este destinat copiilor care vor putea fi imunizati, cu o singura injectie, īmpotriva a patru boli: difteria, tetanosul, tusea convulsiva si poliomielita.
CELULELE PIELII UMANE AU FOST REPROGRAMATE FARA EMBRIONI UMANI
In urma a doua experimente separate, unul la Universitatea americana Wisconsin-Madison, altul la Universitatea japoneza din Kyoto, celulele pielii umane au fost reprogramate sa imite comportamentul celulelor embrionare stem, capabile sa genereze orice fel de tesut al corpului.
BATRANETEA NU INSEAMNA PIERDEREA INTELIGENTEI
Studiul numit "Stabilitatea inteligentei generale de la īnceputurile maturitatii pāna la vārsta a doua", realizat de psihologul danez Lars Larsen de la Universitatea Aarhus, a demonstrat ca nu exista un declin constant al inteligentei o data cu inaintarea in varsta ci, dimpotriva, o apreciere a acesteia.
RETETELE PENTRU HIV/SIDA SE PRESCRIU ONLINE
In cadrul Zilelor Stiintifice ale Institutului National de Boli Infectioase "Prof. dr. Matei Bals", directorul institutului, Adrian Streinu Cercel a anuntat ca prescrierea retetelor pentru HIV/SIDA se poate face online pentru cei 7.000 de pacienti inscrisi in program.


  •  Rasarit la Saturn
  • munte
  • vehicul lunar
  • Dragonul Komodo
  • pisica mea
  • ronaldo cristi
  • emo girl
  • Etnia Uros de langa Lacul Titicaca
  • asta e sticlete
  • Puiul meu