DRUMUL CRUCII LA MANASTIREA HODOS-BODROG
Manastirea Hodos-Bodrog este situata la aproximativ 20 kilometri de municipiul Arad, în localitatea Bodrogul Nou, si are o vechime de aproape un mileniu.
Legenda spune ca manastirea s-a construit pe locul în care un taur, pe nume Hodos, a descoperit o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus.
Manastirea Hodos - Bodrog, care este primul lacas monahal ortodox din tara, atestat documentar în anul 1177 într-o diploma data de Regele Bela al III-lea.
In fiecare an, cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, crestinii ortodocsi refac Drumul Crucii, urmând modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim, când credinciosii, împreuna cu patriarhul Ierusalimului, fac pelerinaje pe drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs cu Crucea în spate, pentru mântuirea oamenilor, urcând Dealul Golgotei si facând 14 popasuri sau statiuni, unde Mântuitorul s-a oprit sub povara Crucii.
Procesiunea Drumul Crucii de la Manastirea Hodos-Bodrog dureaza aproximativ trei ore, iar credinciosii parcurg acest traseu lung de aproximativ 5 kilometri, alaturi de preoti, rugându-se împreuna cu acestia.
ScienceLine.ro - august 2009
Alte articole
Manastirea Hodos-Bodrog este situata la aproximativ 20 kilometri de municipiul Arad, în localitatea Bodrogul Nou, si are o vechime de aproape un mileniu.
Arhipelagul Svalbard este cea mai nordica parte a Regatului Norvegiei, are o suprafata de 62.000 de kilometri patrati si 2.400 de locuitori. Potrivit unui acord din 1920, cetateni din toate cele 48 de state semnatare ale documentului, printre care si Romania, au dreptul de a se stabili aici si au acces egal la resursele din zona.
La Manastirea Radu-Voda din Bucuresti se afla particele din moastele Sfantul Nectarie Taumaturgul pe care si l-a ales ca protector incepand cu anul 2002.
Mormantul Domnului nostru Iisus Hristos se afla in vechea cetate a Ierusalimului, in Biserica "Sf. Mormant". Aducem noi precizari cu privire la acest fapt, dupa ce ieri a fost lansat, la New York, un film realizat de catre Simcha Jacobovici si James Cameron
Zidul Plângerii de la Ierusalim, cel mai important loc sacru al iudaismului, a inceput sa dea semne de oboseala. Problema o constituie pietrele din epoca mandatului britanic (între 1917 si 1948) care au inceput sa se sfarame.