O noua descoperire dovedeste ca oamenii si vulpile au fost prieteni
Cercetatorii de la Universitatea Cambridge au anuntat, intr-un studiu publicat de PLoS ONE, recenta descoperire intr-un cimitir preistoric situat pe valea raului Wadi Ziqlab, in nodul Iordaniei, unde alaturi de ramasitele unor oameni au fost descoperite si cele ale unor vulpi.
In cimitirul vechi de aproximativ 16500 de ani cercetatorii au descoperit 11 morminte in care se gasesc, alaturi de ramasitele umane, ustensile si alte artefacte, si cele ale unor vulpi. Asta dovedeste ca, inainte de caini, oamenii obisnuiau sa tina pe langa ei, ca insotitori, si vulpile.
Paleontologii sunt convinsi ca vulpile au fost ucise la moartea stapanilor iar atunci cand mormantul a fost mutat, si scheletul vulpii a fost mutat, ceea ce inseamna ca intre cele doua parti fusese o legatura foarte stransa, si se dorea ca ei sa ramana impreuna si dupa moarte.
ScienceLIne.ro - februarie 2011
Alte articole
La Anina, in cariera Colonia Ceha, s-au descoperit mai multe trasee despre care se crede ca au fost sapate de reptile jurasice, a anuntat, ieri, Muzeul National de Geologie.
Istoria mitologica spune ca Romulus si Remus, fiii gemeni ai zeului Marte, abandonati pe malul Tibrului, au fost salvati de o lupoaica. Legenda spune ca gemenii au intemeiat Roma in anul 753 i.H.
Muncitorii care lucrau la infrastructura unei strazi din cartierul Bucovina, Timisoara, au descoperit, o data cu sapaturile, un schelet uman.
O echipa de arheologi greci a descoperit �ntr-un cimitir antic aflat la cinci kilometri de fosta capitala macedoniana Pellas, inntr-o regiune din nordul Macedoniei, nu mai putin de 43 de morminte datand din epoca fierului si pana la perioada elenistica.
Arheologii bulgari si francezi care efectueaza sapaturi in pestera Kozarnika, situata in nord-vestul Bulgariei, au identificat urme ale activitatii umane datand de acum cel putin 1,4-1,6 milioane de ani, fapt ce arata ca primii locuitori ai Europei au fost cei din Balcani.