SUCUL DE MERE CU PULPA COMBATE CANCERUL
Sucul de mere cu pulpa este mai eficace in combaterea cancerului si a bolilor cardiace, este concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori polonezi si publicat in Journal of the Science of Food and Agriculture, citat de Libertatea.
Fructele contin polifenoli, antioxidanti care contribuie la eliminarea substantelor chimice care afecteaza celulele din organism.
Din acest motiv acestea contribuie la scaderea riscurilor de aparitie a cancerului si a bolilor cardiace. Cercetatorii au analizat nivelurile de polifenoli prezente in mai multe tipuri de suc de mere pentru a descoperi ce cantitate din acesti antioxidanti se gaseste in produsul final.
Sucurile cu multa pulpa de fruct contin de patru ori mai multi antioxidanti decat cele fara.
ScienceLine.ro - februarie 2007
Alte articole
Eficacitatea primului vaccin impotriva cancerului de col uterin, Gardasil, a fost confirmata printr-un vast studiu international ale carui rezultate arata ca acesta ofera protectie impotriva papilomavirusurilor responsabile de majoritatea tumorilor uterine
Expertii �n alimentatie din Marea Britanie au votat, joi, �n unanimitate fortifierea fainii cu acid folic, pentru a reduce incidenta defectelor copiilor la nastere
Silgard, vaccinul recombinant tetravalent impotriva virusului papiloma uman (HPV) ce dezvolta cancerul de col uterin, singurul produs de acest tip din lume, este disponibil oficial, de azi, in Romania, el fiind recomandat in egala masura si barbatilor, deoarece infectia se transmite sexual.
Auzul reprezinta unul dintre simturile fundamentale, urechea umana fiind un mic miracol. Problemele de auz creeaza dificultati care pot duce la izolare, oboseala si singuratate, afectand atat scoala, munca si implicit viata, cat si interactiunea sociala.
O suta de noi gene responsabile de producerea cancerului au fost descoperite de o echipa de cercetatori in cadrul celui mai amplu proiect international pe aceasta tema, realizat in Statele Unite